таг: Гручо Маркс

Тензичното пријателство меѓу Т.С.Елиот и Гручо Маркс
Комбинации кои не ветуваат ништо добро

Гручо: поп селебрити, дете на имигранти, компулсивен (и дрзок) Евреин од стереотипно пониската класа „забавувачи". Елиот: „книжевен мандарин", католик и антисемит, нобеловец. Што можело тука да тргне наопаку? Повеќе

Не ми се срди Вуди
писмо до познато другарче

Во 1961, Гручо Маркс и Вуди Ален „оствариле средба", со тоа започнувајќи пријателство кое траело следните 16 години. Повеќе