таг: градинар

Како се сади?
Совети и најчести грешки

Пролет е (за некој ден и официјално). Хоби-градинарите, професионалците и лендскејп-фирмите имаат полни раце работа, за викенд или скоро секој ден. Доста ќе се сади. Некои садат со години, некои со децении. Дали има место за подобрување некаде? Додека читате, можете да се проверите самите себе. Повеќе

Охридската фудбалска комедија со 223 голови

За фудбалски натпревар кој завршил со кошаркарски резултат не мора да копаме примери само од Мадагаскар. Нешто слично се случи и во селата Велгошти и Долно Лакочереј, а битката била да се влезе во Пелагонија. Повеќе