таг: Гонкур 2015

Зошто Гонкуровата награда е толку престижна, а изнесува само 10 евра?
Француска работа

Најстарата книжевна награда во Франција за оваа година е доделена на Матијас Енар, за неговиот роман „Компас". Но освен оваа вест има други интересни (и културолошки индикативни) моменти во врска со историјата и сегашноста на ова признание. Повеќе