таг: европски суд на правдата

ЕУ ја даде пола ЕУ на суд заради загаден воздух

Во февруари Европската комисија предупредува 5+1 членка на Унијата дека имаат претерано загадување на воздухот и дека треба нешто да направат во врска со тоа, или ќе завршат на суд. Завршија на суд. Повеќе