таг: европска армија

А где је НАТО?

Додека во нашиот галоп кон НАТО не остана дно што не го допревме (се молат надлежните ова да не го сфатат како предизвик), прво Макрон, па сега и Меркел откриваат сепаратистичка наклоност и се амбициираат околу формирање на сопствена европска армија. Повеќе

Радо иде Германец во војници

Според документ обелоденет од Фајненшел Тајмс, Германија планира да избутка иницијатива за формирање "Европска армија" со единствен генералштаб и заеднички воени ресурси. Јасно ви е кој ќе биде главен. Повеќе