таг: Енрико Лета

Владите ветуваат работи што не се под нивна контрола

Економскиот патриотизам е научна-фантазија и начин на луѓето да им се всади идејата дека владите можат да направат нешто што всушност не зависи од нив ниту го контролираат, објаснува поранешниот италијански премиер Енрико Лета. Повеќе