таг: џејмс дин

„Воскреснатиот“ Џејмс Дин ги налути актерите

Славниот холивудски актер не е жив веќе 64 години. Но (како што пренесовме тука) ова не било пречка тој да добие улога во нов филм за Виетнамската војна. Веста предизвика лавина критики. Повеќе

Сликарот во Џејмс Дин
Бизарна креативност

Бунтовен, секси, некако ранлив, прерано влезен во легендите. Во државниот музеј на Индијана е отворена изложба која ја истражува кариерата на Џејмс Дин, како и неговите лични страсти и интереси. Цртањето изгледа било едно од нив. Повеќе