таг: дупка

ЈП Улици, дупки и патишта

Следен пат кога ќе ја пцуете пластичната сигнализација на сред автопат нека ви текне на видеово од Русија. Повеќе

Дупка, колку тоа исполнето звучи
За дупконосечките ентитети

Дали може да ја купиш крофната, а дупката да ја оставиш во продавница? Дали отсуството е нешто материјално, или само метафизичко? Се бавиме со вакви сериозни прашања додека истовремено жалиме што од сите работи со дупка што се јадат (ѓеврек, похован кромид, куглоф), во моментов ние ја имаме само дупката.    Повеќе