таг: димса

Прв пат на Фолтин
Приказна за очудувањето

Иако личи на репортажа или патепис, оваа приказна на Димса, кој во неа е во улога на шофер и придружник на Фолтин на нивен концерт одржан овој Илинден во Mинхен, е нешто многу повеќе од тоа.  Повеќе

Речник на димсицизми
То е.

Можеби и не е најправедно овие зборови да ги наречеме според оној од кого прв пат сме ги слушнале. Ама и Шекспир сигурно не ги измислил самиот сите оние кои му се припишуваат.  Повеќе