таг: чудаци

Јајцата на Толстој и млекото на Тургењев
Чудаците на руската литература

Таман ќе помислите дека нема веќе нешто што не е кажано и напишано за некои од големите автори, кога ќе излезе дека имало уште сочни детали за нив. Кои покажуваат дека секој добар уметник мора да е и по малку чудак. Повеќе