таг: че гевара

Во родниот град на Меси има култ за Че Гевара, но не и за Лео
Од прашливиот терен на кој почнал Лионел

Еден од најголемите револуционери откако е светот и векот, е симбол околу кој се обединуваат сите жители на Росарио, градот во кој е роден уште еден гениј кој ја смени историјата. Ова е приказна за почетоците на Лионел Меси. Повеќе

Колочини за Че Гевара и Фидел Кастро
Не ти требаат многу пари, само добри другари

Фабрицио Колочини е еден од ретките фудбалери кои повеќе сака да прочита добра книга, отколку да разгледува каталози за бесни коли со соиграчите. Верува во идеологијата на Фидел Кастро и Че Гевара и се ужасува на злосторствата на нацистите. Повеќе