таг: цеца

Повикот на вечниот фашизам

Од воведот за најавите за снимање на филм за воениот злосторник Жељко Ражнатовиќ Аркан: Филмот би требало да се снима во Америка, Роберт Де Ниро наводно би го глумел Милошевиќ, Ева Мендез го има ликот на Светлана Ражнатовиќ, а за Аркан се уште не е најден адекватен глумец. Повеќе

Правда за Житораѓа!
Теофил Панчиќ за концертот на Цеца во Нови Сад

Je suis Charlie - извикуваа со патос „урбаните" фаци од регионот, протестирајќи против фундаменталистичките идеи од секаков вид. Во исто време, некои од нив среде Нови Сад лепеа плакати за бојкот на концерт, доживувајќи го како естетско-етичка закана. Дали било чие поимање на светот е доволно да делегитимизира нечие право на јавен настап, било кога, било каде? Повеќе