таг: бонобо

Големите мајмуни сакаат да гледаат филмови во друштво (исто како и ние)

Откако гледале видео клипчиња во група, шимпанзата биле подруштвени во споредба со оние кои гледале филмови сами. Нашата прва мисла: се скарале ли околу пуканките? Повеќе