таг: бојно поле

Македонија, новото американско-руско бојно поле
За жал, станавме битни:

Македонија е сиромашна копнeна балканска држава со околу 2 милиони луѓе. За Кремљ таа е најновиот фронт во идеолошката битка а САД подбуцнува промена на режимот за да се намали влијанието на Русија. Повеќе