таг: берт траутман

Голманот на Манчестер Сити кој бранел во финале со скршен врат

Замислете си како војник од нацистичка Германија престојува како заробеник во Англија. Го ослободуваат, брани во аматерска лига, стигнува до ракавиците на Сити, станува херој и добива орден од англиската кралица. Ова го има само на филм. Не, туку прво е вистинска приказна, која наскоро ќе ја гледаме на филм. Повеќе

Нацистот од Манчестер Сити кој доби орден од англиската кралица

Кога војникот од Германија Берт Траутман почнал да брани за екипата на Манчестер Сити во 1949 година, 20.000 англичани протестирале против него. Но само еден натпревар го сменил неговиот живот, а потоа бил возвишуван како најголем спортист во британскиот спорт. Почина синоќа на 89 годишна возраст. Повеќе