таг: амблем

Логото на Лига на шампиони е пример за идеален дизајн - не се менува 30 години

Парадоксално и необично, ѕвездичките ги симболизираат 8-те најдобри клуба во Лига на шампиони кои не стигнале до финалната фаза, односно оние 8 клуба кои испаднале. Повеќе

Како Зенит го зезна Дејли Меил

Новинар на Дејли Мејл, ничим изазван решил да направи статија за најгрдите 10 амблеми на фудбалски клубови во светот (го распнаа долу во коментарите на статијата). Меѓу амблемите се најде и оној на рускиот Зенит од Санкт Петерсбург, по што од овој клуб досетливо реагираа на Твитер. Повеќе