таг: абу диаби

Како еден морон со лизгачки старт му ја уништи цела кариера на Абу Диаби

Напален копиљ се спрема да дебитира пред своите навивачи. Тренерот уште толку го остри на 15 минути пред крај: „Влези и покажи од што си скован“. Идиотот влегува во игра и во последните секунди кога е готово, прави нешто што ќе уништи две кариери. Повеќе

37 повреди во дресот на Арсенал

На Светското во Бразил отпатуваа 736 играчи од 32 земји, а од нив се повредија само 28 фудбалери. Тоа е нула во споредба со она што му се случува на Абу Диаби кој повеќе е повреден отколку што игра. Повеќе

А да се пробаш во шах?

Некои спортисти си ги имаат промашено професиите. Еден од нив е и Французинот од Арсенал, Абу Диаби за кој фудбалот очигледно е премногу опасен спорт и поголемиот дел од кариерата ја помина надвор од терените заради повреди. Би му препорачале балет, ама и таму ќе се повреди. Ти си дечко само за шах во парк со пензионерите. Повеќе