таг: воен авион

Америка остана заглавена со воен авион од 400 милијарди долари што е неспособен за борба

Ако еден од Ф-35 невидливите воени авиони почне да се искачува под агол над 30 степени за да избегне непријателски напад, заради дизајнерска грешка тој одеднаш би можело да изгуби контрола и да се сруши. Повеќе