таг: вернер хајзенберг

Пропаднатиот план за киднапирање и убиство на Хајзенберг

Малку позната епизода од Втората светска војна, кога во 1944 група необични ликови требало да го намамат, киднапираат или убијат „мозокот“ на германската нуклеарна програма - Вернер Хајзенберг.  Повеќе