таг: т.с.елиот

Тензичното пријателство меѓу Т.С.Елиот и Гручо Маркс
Комбинации кои не ветуваат ништо добро

Гручо: поп селебрити, дете на имигранти, компулсивен (и дрзок) Евреин од стереотипно пониската класа „забавувачи". Елиот: „книжевен мандарин", католик и антисемит, нобеловец. Што можело тука да тргне наопаку? Повеќе