таг: социјалист

Дали Америка е подготвена за демократијата наречена Берни Сандерс?

Иако јавно се декларира како социјалист, нешто од кое политичка Америка веднаш ја фаќаат сипаници, Берни Сандерс засега остварува фасцинантни резултати, комплетно збунувајќи ја менталната матрица на која почива американското предизборие. Без разлика што ќе направи до крај, тој веќе ѝ покажа на Америка каква може да биде: голема и силна но наместо да дивее по светот, да се сврти кон себе и да поработи на порамноправно и поправедно општество. Повеќе