таг: Слободанка Боба Џуџерија

Кога писателите (треба да) играат на шипка

Рака на срце, и не сме толку изненадени што фотките од бугарските матурантки доживуваат таква популарност. Бизарното, абјектното, „кемпот" истовремено одбива, но и магично привлекува. Она што на филозофско ниво нè предизвикува е нешто друго.  Повеќе