таг: Сјаење

Како, кој Џим Кери? Џим Кери од „Сјаење“
Вистинскиот хорор во филмот "The Shining"
Приказната за Шели Дувал

Стивен Кинг по чија книга е снимен филмот, за главната женска ролја замислувал блондинка - мажоретка. По плавото бил и Џек Николсон кој ја предлагал Џесика Ланг. Но, Стенли Кјубрик мислел поинаку и улогата на Венди ѝ ја дава на Шели Дувал. И тука започнува нејзиниот хорор. Повеќе