таг: шамија

Тереза Меј без покривање во Ријад

Британската премиерка е во посета на Саудиска Арабија која е уште една држава со која ќе мора од ново да преговара трговските договори и придружни ставки што ќе им затребаат по излегувањето од ЕУ. Иако битна средба, премиерката решава дека нема да тера туѓи мераци. Повеќе