таг: сергеј карјакин

Норвешкиот шаховски генијалец кој победува со врзани очи
Магнус Карлсен - велемајсторот шампион

Најголемиот шаховски велемајстор на денешницата, Норвежанецот Магнус Карлсен ја одбрани титулата светски шампион откако во финалето го совлада Русинот Сергеј Карјакин. Повеќе