таг: сарајево

Човекот кој можеше да ги отпее сите таги на светот
Јерговиќ за Кемал

Кемо замина, а зад него остана интересна биографија, исполнета со анегдоти и зафрканции, кои самиот ги кажувал за да избега од тагата. Не залудно рекле - кога некој умира, со него заминува и еден цел свет, на нешта кои се случиле, и на нешта кои ќе било подобро и да не се случат. Повеќе