таг: рутер

Зошто издиша рутерот?

Сурфаш од лаптоп, додека во позадина ти врти торент, на телефон проверуваш снапови, а во исто време идентично напорно интернетот го имаат јавнато уште други два-тројца што ти се по дома, кога "од нигде никаде" ти паѓа интернетот. Стануваш и со поглед полн презир го гледаш рутерот додека одиш кон него за да го извршиш зафатот што те прави хакер во фамилија - исклучување и вклучување на рутерот во струја. Он ќе пушти пак интернет, ама зошто вака да ти се понаша? Повеќе