таг: руска историја

Руски страв од кинеската змија

На вечната дилема "змија или магаре," рускиот одговор недвосмислено би гласел - магаре! Русија толку пати во историјата се има изгорено од годината која по кинескиот хороскоп е во знакот на змијата, што нејќат да ја видат. А им почнува денес. Повеќе