таг: рос кемп

Рос Кемп со Курдите во војната против ИСИС

Репортажа од Сирија или Ирак моментално е светиот грал меѓу новинарите и авторите на документарци. Врвот е ако можеш да влезеш меѓу ИСИС и да направиш репортажа од таму (а не можеш), на чекор од врвот е да бидеш примен од курдските сили кои на фронтовските линии против ИСИС, посебно во неодамна ослободените градови. Кемп на почетокот од годинава го почнува својот аџилак со Курдите. Повеќе