таг: романија. романски фудбал

Судија, симни се, ќе паднеш високо е

Некогашниот познат романски судија во УЕФА Александар Тудор, денес работи како контролор на судење во својата земја. На мечот од втора лига меѓу Енергетикианул и Снагов (3:3) се качил на кров за подобро да гледа. Полицијата барала од него да се симне, да не настрада. Повеќе