таг: роберт вентури

Почина Роберт Вентури, еден од најзначајните светски архитекти

Добитник на Прицкер, престижната награда за архитектура, Вентури почина на 93 години и зад себе остави бројни дела, книги и познатата контра-модернистичка максима - „Помалку е досадно“ (Less is bore) Повеќе