таг: регулирање

Политичарите сакаат да го понижат Фејсбук, ама не и да го регулираат

Луѓето задолжени за пишување на законите објаснуваат дека не постои природен притисок од гласачите за регулирање на Фејсбук, Амазон, Елп, Нетфликс, Гугл и слични, никој не им кенка за наметнување на повеќе правила и ограничување на истите. Повеќе