таг: пожари австралија

Австралија опен се задуши во чад од пожарите

Марија Шарапова го прекина подготвителниот меч во Мелбурн пред турнирот, а Словенката Далила Јакуповиќ заврши на колена на теренот во Мелбурн парк од загадениот воздух предизвикан од пожарите во Австралија. Повеќе