таг: павлос фисас

Што пееше Гркот убиен од фашист?

"Нема да плачам, нема шанси да се плашам!" Од песната на 34 годишниот Павлос Фисас (попознат како Killah P), грчкиот музичар кој беше убиен од член на парламентарната фашистичка партија Златна Зора. Колку е таму забегано, говори соопштението на партијата во која се оградува од одговорност за убиството но истовремено, како своевидно објаснување на случајот, наведува дека убиениот "бил познат по своите антифашистички изјави". Повеќе