таг: никсен

Летото е идеално време за „никсен“

Имавме слушнато за данското „хиге“, она кога си седиш дома и толку ти е фино и удобно што никаде не ти се излегува. Швеѓаните пак го имаат „лагом“ - концепт кој советува на сè во животот да му се пристапува со умереност. Но сега во тренд е холандски збор, кој означува правење н-и-ш-т-о. Лајк. Повеќе