таг: морална филозофија

Eмпатијата не чини
За оние што се фураат на хуманитарно

Кој би можел да тврди дека ставањето во туѓа кожа, и согледувањето на работите од негова гледна точка, би можело да штети? Нели токму сочувството и емпатијата нè прават луѓе, а не себични ѕверови? Епа, не баш. Повеќе