таг: јаномами

Почина контроверзниот антрополог Наполеон Шањон

Стана славен по своите истражувања на племето Јаномами во амазонската прашума. Но неговите методи го направија неомилен помеѓу поголемиот број колеги-антрополози. Повеќе