таг: изрека

Од каде потекнува англискиот израз „тоа е чајот“?
Фудбал-лингвистика-фудбал

На неодамнешното полуфинале на светското првенство во женски фудбал, на мечот помеѓу САД и Британија, фудбалерката која го заби победничкиот гол за Американките, Алекс Морган, го прослави истото со необична мимика - пиење шоља чај. Повеќе