таг: фејк текст

Дали „лажниот текст“ е следна глобална политичка закана?

Опседнати со „дипфејк“ видеа, забораваме на една друга опасност - вештачка интелигенција која пишува текстови и преку нив си комуницира меѓу себе, при што е речиси невозможно да се направи разлика меѓу човек и машина. Повеќе