таг: Езоп

Учебници од кои дувате и на јогурт
За толкувањето на една приказна

Едно пишување домашно ни отвори неколкучасовна работа. Што би рекле во басните, извлековме наравоучение. Повеќе

БАСНА
Езопски...

Погледнато од перспектива на денешните центри на светот, зад седум мориња и седум езера, зад седум рида и планини, зад седум членки и седум со кандидатски статус за влез во Европска унија, си постоеше една малечка и убава шумичка. Повеќе