таг: еврокорпс

Радо иде Германец во војници

Според документ обелоденет од Фајненшел Тајмс, Германија планира да избутка иницијатива за формирање "Европска армија" со единствен генералштаб и заеднички воени ресурси. Јасно ви е кој ќе биде главен. Повеќе