таг: дрвосечач

За следната пијанка во викендица

Ваква егзибиција може да ти дојде на памет само во две околности: 1. Ако си дрвосечач (а се кладиме дека не си) па ова ти е некаква Ол-стар викенд дисциплина или 2. Ако си доволно пијан во двор сред планина а тоа трупците почнат да те провоцираат. Бонус поени за дечкото што ова го прави без ракавици. Повеќе

За предрасудите кон дрвосечачите

Додека некаде сечеме некое дрво, поминуваат многу луѓе. Некои се восхитуваат на тешката, прецизна и одговорна работа и нè пофалуваат. Но, ќе помине и по некој кој ќе ни префрли лош збор. Некои такви коментари се тивки, едвај чујни. Но, понекогаш доаѓаат луѓе и за да се расправаат и да навредуваат. Одвреме-навреме слушам и на медиумите како се оцрнува мојот занает. Значи, ни негативните коментари за дрвосечачите не се реткост. Затоа, во овој текст ќе зборувам за вистината за правите дрвосечачи. Повеќе