таг: делхи динамос

Последниот гол во професионалната кариера на Дел Пјеро

Во август 2014-та Алекс Дел Пјеро потпиша краткорочен договор со индискиот клуб Делхи Динамос каде во тоа време беше и неговиот другар. Давид Трезеге. Алесандро одигра 10 меча за Делхи и во декември 2014-та постигна еден гол - во негов стил. Тоа беше воедно и последен погодок во профи кариерата на фудбалскиот Моцарт. Повеќе