таг: блокбастери

2016, годината кога формулата на Холивуд престана да работи

Летото е периодот кога Холивуд ги прави премиерите на своите најголеми и најскапи проекти, од кои за возврат се очекува да донесат приходи во горните граници на 9-цифрените суми, а ако баш сè-сè тргне како што треба и да префрлат накај 10-цифрени. Годинава изгледа како да пресисаа. Повеќе

Зошто Де Ниро се брука со оние глупи филмови?

На планетава во моментов веројатно нема актер со толку легендарно портфолио. Ловец  на елени, Таксист, Кум, Разјарениот бик... Па сепак, Роберт Де Ниро со години и упорно го сере тоа свое наследство, глумејќи инфантилни ролји во куп боза филмови. Не можеше ли овој наш јунак да реши да старее како Џин Хекман или Шон Конери? Повеќе