таг: астерикс и обеликс

За оние што не читале стрипови
никогаш не е доцна

Епизода на Астерикс, за едно испокарано село. Се збираат среде ливада за да се тепаат и секогаш им испаѓа нерешено ама сите си одат дома убедени дека испаднале појаки од другиве. А целата прича е заради двајца селски водачи што не можат да се договорат кој да биде поглавица... Повеќе