таг: закерберг

Најиновативните луѓе на 2013.

Во октомври Ванити Феир одлучи да ја објави листата на 50 најголеми иноватори за 2013-та, луѓе кои од темел ги протресуваат индустриите во кои работат. Повеќе

Зошто Инстаграм го избра Фејсбук наместо Твитер?

Во исто време и двете компании сакаа да го купат Инстаграм. Фејсбук даваше 1 милијарда, Твитер 520 милиони. Крајниот исход (иако така изгледа) нема никаква врска со парите. Повеќе

Дали би платиле 100 долари за да му пратите порака на Закерберг?

Фејсбук почна со тестирање на некои екстремни цени за најавената опција која во основа ќе го стави вашиот Фејсбук инбокс на продажба. Прво сандаче на продажба е инбоксот на Марк Закерберг. Повеќе

Те едно, те исто

Во разговор за ЕнБиСи, меѓу другите работи Марк Закерберг ги негираше муабетите дека има само 10 сиви маички што цело време ги менува. Има 20. Повеќе

Дали Фејсбук треба да се национализира?

Прв проблем на Фејсбук е што речиси половина од корисниците ја имаат изгубено довербата во него. Втор проблем, ниту инвеститорите повеќе не се премногу уверени во моќта на компанијата. Решение - национализација. Повеќе

Свет без 5 богаташи

Што ќе изгубеше светот, ако ги немаше овие 5 богаташи. Ок, ако ги немаше нив, ќе имаше други, ама не е тоа поентата. Повеќе

  •