таг: сараево

Во Лондон катанец, во Сараево редици за книга
Контрадикција во библиотека

Деновиве наидовме на две вести кои ако светот се третира ко глобално село, подложно на горе-долу истите трендови, се контрадикторни. Библиотека во Лондон се затвора, а една во Сараево не може да постигне да ги зачлени сите заинтересирани. Повеќе

Сарајлии, некогаш и сега
20 години од почетокот на војната во Босна
  •