таг: род

Maжите знаат што значи „голем“
Родови лингвистички разлики

Полот влијае врз вашиот лексички фонд, како и на начинот на кој го користите јазикот. Со други зборови, ако сте машко веројатноста да знаете што е тоа „офсајд" е поголема од онаа да знаете што е „маскара". Стереотип? Да, ама функционира. Повеќе

Еволуцијата на женскиот субјект во турбо-фолкот
„Да уништим ти живот више волим од оргазма“

Неодамна излезе од печат книгата „Турбо-фолк ѕвезда" на младиот босанец Златан Делиќ, кому ова му е всушност магистерска теза од областа на родовите студии. Дали е можно академско истражување на турбо-фолкот без да се плука по него? Изгледа да. Повеќе

  •