таг: матурантки

А вие бяхте ли "принцеси" на абитуриентският си бал?
Не беа тие матурски фустани шиени за нарачување од интернет
Бугарија се сеќава
Да, пак за матурантските работи

3 години подоцна, бугарскиот сајт Лентата се навраќа на една историска неправда што ние Македонците, конкретно Офф.нет.мк го има нанесено на бугарската младина, конкретно на абитуриентките. Текстот со наслов "Македонци се подиграват с българските абитуриенти..." започнува со "Братята македонци са потресени от българските абитуриенти..." Повеќе

Бугарија оди на матура

Кратка репортажа од соседството. Тема - матура, поконкретно - матурантки. Во моментов некоја певаљка седи некаде, ја чита статијава и со подзината уста им се чуди на децава - кај најдовте бре толку пудра и чипка. Плус: реакција од Бугарија. Повеќе