таг: дожд

Зошто дождот мириса убаво?

Нема тука мистерија, науката го знае одговорот половина век – мириса убаво затоа што мириса на – масло. Повеќе

Macy Gray - Here Comes the Rain Again
Песна на денот

Ова е еден од оние специфични женски вокали кои не личат на ниту еден друг. „Чкрипавиот“ глас на Мејси Греј и обработката на познатата песна на Јуритмикс од нејзиниот нов албум Covered, кој содржи и преработки на песни од Рејдиохед, Нина Симон и Металика. Повеќе

Ако не ви оди бизнисот, тужете го времето

Сопственикот на една туристичка атракција во Британија бара отштета од националниот хидрометеоролошки завод, заради премногу лоши временски прогнози. Повеќе

Неочекувана убавина
дневнички запис

Заборавете ги сите оние флеш мобови, кои знаат да бидат трогателни, но се сепак сурогат на вистинската спонтана убавина, која не е мотивирана од ништо друго туку од неа самата. Еве една таква, убава приказна, за летно попладне во Њујорк. Повеќе

Песна на денот
Клин се клином..
  •